Home Model contract de inchiriere
Model contract de inchiriere
Model contract de inchiriere PDF Imprimare Email
Model contract de inchiriere
Scris de claudia   
Joi, 14 Octombrie 2010 15:04
Model contract de inchiriere

Pentru a stabili o relatie de colaborare intre un proprietar si un chirias agentiile imobiliare au datoria de a le face legatura prin intermediul unui model contract de inchiriere pentru ca acestia sa cunoasca dinainte ceea ce prevede legislatia. Un astfel de model contract de inchiriere ii poate ajuta pe acestia sa-si cunoasca drepturile si obligatiile si masurile pe care le pot lua in cazul in care una dintre parti nu respecta reglementarile prevazute in acest model contract de inchiriere. In randurile care urmeaza va vom prezenta cateva detalii referitoate la acest model contract de inchiriere.
Un model contract de inchiriere include cateva informatii de baza necesare incheierii unei relatii de colaborare. In prima parte a acestui contract exista cateva campuri care trebuie completate cu datele personale ale celor doua parti implicate. Urmeaza urmatoarele sectiuni care trebuie completate : obiectul contractului de inchiriere, pretul si modalitatile de plata ale contractului de inchiriere, perioada pentru care este incheiat contractul de inchiriere, sectiunea in care sunt precizate obligatiile locatarorului, proprietarului in contractul de inchiriere, urmata de sectiunea in care sunt specificate obligatiile locatarului, chiriasului, urmeaza sectiunea in care sunt mentionate raspunderile contractului de inchiriere, litigiile implicate si campurile in care ambele parti trebuie sa semneze.
In cadrul celei de-a doua sectiuni va sunt prezentate informatii despre imobilul inchiriat si despre starea acestuia. In sectiunea care urmeaza va sunt exprimate in scris suma pe care trebuie sa o achitati, data la care a fost stabilita platirea chiriei si masurile care se vor lua in cazul in care nu se respecta data si suma stabilite. In sectiunea in care sunt afisate obligatiile proprietarului va sunt precizate informatii conform carora proprietarul isi asuma raspunderea sa efectueze reparatiile necesare. Pe langa aceste informatii se specifica faptul ca proprietarul va putea efectua un control la data mentionata de comun acord pentru a verfica daca imobilul inchiriat este folosit conform scopului in care a fost incheiat acest contract de inchiriere.
 


Sondaje

Care a fost ultimul lucru pe care l-ai inchiriat?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com